3 филма која требате погледати ако вам фали мотивације или инспирације

Subscribe to my newsletter and never miss my upcoming articles

Да ли вам се десило да некада дођете до тренутка када сте потпуно демотивисани и немате вољу да учините било шта поводом тога. У тим тренуцима обично сам посезао за Нетфликсом и binge-watching-овао омиљене серије. Ипак, уместо тога временом сам почео гледати материјал који ме заправо мотивиши и „враћа на прави колосек“.

Управо зато сам одлучио написати чланак о три филма која ја волим погледати ако се осетим мање мотивисаним и/или инспирисаним.

Creed (2015)

Creed је прича о младом боксеру Адонису, сину чувеног Апола Крида. Адонис је одлучио кренути стопама свога оца, али не користећи његово презиме, већ мајчино – Џонсон. Ово је изузетно важно, јер већ имамо моменат где се индивидуа бори сама за себе. Creed ме мотивише, јер главни јунак успева савладати препреке, које су многобројне, не мењајући свој карактер.

Редитељ: Рајан Куглер Сценарио: Рајан Куглер, Арон Ковингтон, Силвестер Сталон Главне улоге: Михаел Б. Џордан, Силвестер Сталон, Теса Томпсон

Оцена (IMDb): 7,6/10 (235 260 гласова)

The Imitation Game (2014)

Један од мојих омиљених филмова, ако не и омиљени. Прича је смештена у Други светски рат где математички геније Алан Тјуринг покушава разбити немачке поруке енкодоване енгимом. Филм говори и о томе колико је битно понекад играти на несигурно, као и о тешким одлукама које треба донети, где нису битни тренутна ситуација и осећаји најближих, већ шира слика и дугорочан план.

Редитељ: Мортен Тилдум Сценарио: Грем Мур, Анџрју Хоџес Главне улоге: Бенедикт Камбербеч, Кијера Најтли, Метју Гуд

Оцена (IMDb): 8,0/10 (645 251 гласова)

Limitless (2011)

Limitless прати младог писца који је неуспшеан у сваком погледу. Има креативну блокаду, пробија рокове, финансијски је прилично пољуљан. Ипак, из сасвим случајних околности, долази до мистериозне таблете која му омогућава да искористи сваки делић свог мозга. Сама та трансформација после узимања НЗТ-а је фасцинантна и инспирише ме јер можемо увидети како су се његове навике промениле из корена, што је примењиво и у стварном животу (без таблета наравно).

Редитељ: Нил Бургер Сценарио: Лесли Диксон, Алан Глин Главне улоге: Бредли Купер, Ана Фрил, Аби Корниш

Оцена (IMDb): 7,4/10 (507 373 гласова)

No Comments Yet