Microsoft ће пензионисати Windows 7 у јануару идуће године, упркос чињеници да га 35% рачунара широм свијета и даље користи. Није тешко закључити да ће велики број ових рачунара остати без сигурносних печева када јануар дође.

Истраживање Колектива је показало да је 96% компанија започело миграцију на Windows 10, међутим неће сви исту завршити до рока, односно јануара 2020. године. Главни разлог су проблеми компатибилности софтвера са којима се предузећа морају носити.

Раније ове године Microsoft је рекао да 99% софтвера кога покреће Windows 7 је у потпуности подржан на Windows десеци, док компанија из Редмонда нуди асистенцију за мигрирање преосталих 1%.

Кампаније такође не журе са инсталацијом надоградњи, 79 посто њих чека док оне не дођу директно од стране Microsoft-а, док 53% чека посљедњи мјесец да инсталира ажурирање оперативног система.

Microsoft ће нудити прилагођену подршку за Windows 7 након јануара 2020, али по специјалној цијени. У првој години она ће износити $50 по уређају, док ће у другој бити удвостручена на 100 долара.

Извро: Softpedia News